ERP Üretimi Nedir?
Üretim ERP sistemleri, temel iş ve üretim operasyonlarını optimize etmek ve mekanize etmek için tasarlanmış özel özellikler sağlar. Çağdaş üretim ERP’leri, tüm işi yönetmek için kapsamlı bir platform oluşturan, günlük işlevleri ve uygulamalarından sorumlu veri tabanlarıyla entegre edilmiştir.
Üretimde ERP Yazılımının Amacı Nedir?
ERP yazılımı, şirket kaynaklarının kullanımını optimize ederek üretim işletmelerinin operasyonel verimliliğini artırmak için bir üretim yönetimi teknolojisi biçimi olarak kullanılır. Amaç, kalite ve performanstan ödün vermeden süreçleri iyileştirerek ve kaynak gereksinimlerini en aza indirerek üretim işinin büyümesini ve karlılığını iyileştirmektir. Üretim şirketleri, ERP yazılımını kullanarak, atölye operasyonlarından tedarik ve envanter planlamasına kadar çok önemli hususları denetleme yeteneği kazanır.
Üretim Şirketleri İçin ERP’nin Faydaları
Hem mikro hem de makro seviyelerde modern, entegre bir üretim ERP sistemine sahip olmanın birçok değerli operasyonel ve finansal faydası vardır. Üretim şirketleri için ERP’nin en dikkate değer faydaları şunları içerir:
Verimliliği artırmak için fazlalığı en aza indirme ve süreçleri otomatikleştirmek
Gelişmiş üretkenlik için üretim operasyonlarını optimize etmek
Tedarik zinciri, depo, nakliye ve envanter yönetiminin iyileştirilmesi
Riski azaltmak ve uyum konusunda güveni artırmak
Müşterilere daha iyi hizmet sunmak
İşletme genelinde departmanları birleştirme ve metrikleri karşılaştırmak
Birbiriyle iletişim kurmayan birden fazla sisteme olan ihtiyacı ortadan kaldırmak
İşlemleriniz için hızlı bir şekilde erişebileceğiniz gerçek zamanlı raporların yakalanması
Gelişmiş görünürlük ve iletişim için operasyonel ve finansal bilgileri merkezileştirmek
İş ortamındaki değişiklikler veya aksamalarla karşılaşıldığında uyum sağlama becerisinin kazanılması
Standart ERP ile Üretim ERP Arasındaki Fark Nedir?
Standart bir ERP sistemi, tüm işletmeler için ortak işlevselliğe sahip genel bir ERP yazılımıdır. Çoğu durumda, genel bir sistem herkese uyan tek bir sistem olarak oluşturulur ve bu sistem, üretime özgü bir işletme için tam üretim entegrasyonundan ve temel işlevlerden yoksun olabilir. Entegrasyon eksikliği, sınırlı veri görüşlerine sahip olabilir ve benzersiz sektör ve iş gereksinimlerini karşılamak için yazılımın özelleştirilmesini gerektirebilir.
Bir üretim ERP sistemi, üretim endüstrisi için özel olarak tasarlanmıştır ve üretime özel ihtiyaçlar için gelişmiş işlevsellik sağlar. Üretim ERP yazılımı, temel iş süreçlerini üretim süreçleriyle entegre ederek bir üretim işi üzerinde tam görünürlük ve kontrol sağlar. MENA bölgesindeki güvenilir Üretim ERP’lerinden biri ONYX PRO’dur. Kullanıcılara Üretim yönetimi: Üretimin programlanması, üretim aşamalarının izlenmesi ve fabrikanın üretim kapasitesinin kontrol edilmesi gibi üretim süreçlerinin planlanması ve izlenmesini sağlar. Üretim maliyetleri: Fiili maliyetleri önceden yapılandırılmış çoklu dağıtım ilke ve kriterlerine göre hesaplar ve standart maliyetlerle karşılaştırır. ONYX ERP, aşağıdakiler gibi birçok özelliğe sahiptir:
En iyi üretim kapasitesine ulaşmak için malzemeler, aşamalar ve işletme emirleriyle ilgili çeşitli operasyonlar ve prosedürler ile üretim alanını düzenleme ve yönetme esnekliği.
Fiili maliyetlerin doğruluğunu elde etmek için, ürün maliyetlerinin unsurlarını ve bunların dağıtım kriterlerini operasyonların doğasına uygun gereksinimlere göre hazırlamak ve kodlamak.
Üretimin çeşitli aşamalarında prosedürleri kontrol ederek ve numuneleri inceleyerek ürün kalitesini elde etmek ve sağlamak.