ERP NEDİR?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

ERP; muhasebe, üretim, tedarik zinciri yönetimi, satış, pazarlama ve insan kaynakları (İK) dahil olmak üzere departmanlardan girdi toplayan merkezi bir veri tabanından yararlanarak iş süreçlerini otomatikleştiren, öngörüler ve iç kontroller sağlayan bir uygulamadır.

Bazen “bir kuruluşun merkezi sinir sistemi” olarak tanımlanan  ERP yazılım sistemi, tüm günlük iş operasyonlarını verimli bir şekilde yürütmek için gerekli olan otomasyonu, entegrasyonu ve zekayı sağlar. İşletme genelinde tek bir gerçek kaynağı sağlamak için bir kuruluşun verilerinin çoğu veya tamamı ERP sisteminde bulunmalıdır.

Finans, defterleri hızla kapatmak için bir ERP gerektirir. Satış departmanı, tüm müşteri siparişlerini yönetmek için ERP’ye ihtiyaç duyar. Lojistik, müşterilere doğru ürün ve hizmetleri zamanında teslim etmek için iyi çalışan bir ERP yazılımına güvenir. Borç hesapları, tedarikçilere doğru ve zamanında ödeme yapmak için ERP’ye ihtiyaç duyar. Yönetim, zamanında kararlar almak için şirketin performansına ilişkin anında görünürlüğe ihtiyaç duyar. Bankalar ve hissedarlar doğru mali kayıtlara ihtiyaç duyarlar, bu nedenle ERP sistemi tarafından mümkün kılınan güvenilir verilere ve analizlere güvenirler.

Bir ERP, planlama ve koordinasyon söz konusu olduğunda da bir varlıktır. Çalışanlar mevcut envanteri ve müşteri siparişlerini ayrıntılı olarak görebilir, ardından tedarikçi siparişlerini ve tahmini gelecekteki talebi karşılaştırabilir. ERP yazılımı iletişimi ve işbirliğini de geliştirir çünkü çalışanlar kendi kararlarını yönlendirmek için diğer departmanların durumunu kontrol edebilir. Kapsamlı bir veri kaynağı olarak bir ERP sistemi, işletme için fark yaratabilecek bir dizi rapor ve analitik de sağlar. Geniş bir bilgi hazinesini, eğilimleri açıkça gösteren ve olası sonuçları modellemeye yardımcı olan tablolara ve grafiklere dönüştürmek, yöneticilerin paha biçilmez bulduğu bir ERP yeteneğidir.

ERP’nin Altı Temel Avantajı:

  • 1-Daha Yüksek Üretkenlik: Kuruluşunuzdaki herkesin daha az kaynakla daha fazlasını yapmasına yardımcı olmak için temel iş süreçlerinizi kolaylaştırın ve otomatikleştirin.
  • 2- Daha Derin İçgörüler: Bilgi silolarını ortadan kaldırın, tek bir doğruluk kaynağı elde edin ve görev açısından kritik iş sorularına hızlı yanıtlar alın.
  • 3- Hızlandırılmış Raporlama: İş ve finansal raporlamayı hızlandırın ve sonuçları kolayca paylaşın. İçgörülere göre hareket edin ve performansı gerçek zamanlı olarak iyileştirin.
  • 4- Daha Düşük Risk: İş görünürlüğünü ve kontrolünü en üst düzeye çıkarın, yasal gerekliliklere uygunluğu sağlayın ve riski tahmin ederek önleyin.
  • 5- Daha Basit BT: Bir veritabanını paylaşan entegre ERP uygulamalarını kullanarak BT’yi basitleştirebilir ve herkesin daha kolay çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • 6-Geliştirilmiş Çeviklik: Verimli operasyonlar ve gerçek zamanlı verilere hazır erişim sayesinde, yeni fırsatları hızla belirleyebilir ve aksiyon alabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir