İnsan Kaynaklarında ERP Nedir?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

Bir ERP yazılımı, modüllerinden biri aracılığıyla İnsan Kaynaklarına uygulanabilir. Bu sayede İnsan kaynakları süreçleri diğer alanlar ile birlikte yönetilebilir. Ayrıca birçok ERP sistemi İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri (HRIS) ile uyumludur. Sonuç olarak, İnsan Kaynakları profesyonelleri çalışanlarla ilgili tüm bilgileri doğrudan yönetebilir, performanslarını analiz edebilir ve gerekli tüm değişiklikleri yapabilir.  

Örneğin, maaş bordrolarını yönetmek, muhasebe ve İnsan Kaynakları alanları arasındaki işbirliğini gerektirir. Bordro yöneticileri, kuruluştaki tüm çalışanlar hakkında özel bilgilere ihtiyaç duyar: çalıştıkları saat sayısı, izin günleri, ikramiyeler vb. insan kaynakları uzmanları bu bilgileri sağlamalıdır, ancak tüm bu verilerin güncellenmesi biraz zaman alabilir.  

Bir ERP sistemi, İnsan Kaynakları ve muhasebe olmak üzere her iki alanın da çalışanlar hakkında bilgi girebileceği ve gerekirse düzenleyebileceği birleşik bir platform sunar. 

Birçok ERP sisteminde çalışanlar, İnsan Kaynakları ve diğer alanlar için ilgili tüm bilgileri birleştiren kendi kişisel profillerini oluşturabilirler.   

Aynı şekilde, bazı sistemler ERP de farklı ATS sistemleri ile entegre olabilir . Bildiğiniz gibi ATS, işe alım uzmanlarına tüm yetenek edinme süreçlerinde yardımcı olan sistemlerdir. Sonuç olarak, ATS sistemi ile entegre bir ERP, tüm işe alım süreçlerini ve diğer birçok görevi tek bir platformda yakından izlemenizi sağlar.   

İnsan Kaynaklarında ERP’nin Faydaları

1. İşbirliği  

Bir ERP sistemi ile şirketin tüm farklı alanları entegre edilecektir. Sonuç olarak, bunlar arasındaki işbirliği daha kolay ve daha akıcı olacaktır. Farklı alanlardan geçmesi gereken süreçler gerçek zamanlı olarak sistem üzerinden görülebilir. Sistem aynı zamanda farklı ekiplerin üyeleri arasında iletişime izin vererek işbirlikçi çalışmayı mümkün kılar. 

2.Verimlilik  

Bir ERP sistemi, kuruluş içindeki tüm süreçlerin durumuna ayrıntılı bir bakış sağlar. Her karar veya olay, liderler ve karar vericiler tarafından görülebilir. Daha fazla kontrol kazanırlar ve daha hızlı ve daha hassas bir şekilde hareket edebilir veya değişiklik yapabilirler. Bu, şirket üretkenliğini büyük ölçüde artırır. 

3.Şeffaflık

 

Öte yandan, ERP sistemleri tüm iş alanlarının süreçlerini birbirine bağladığından, her şey daha şeffaf bir şekilde yapılır. Bu, paydaşlarına ve diğer ilgili taraflara kendi iç süreçlerini yürütürken şeffaflık göstermeleri gereken şirketler için mükemmeldir.  

İnsan Kaynaklarında ERP sistemlerini ve olanaklarını inceledik. Bu tür sistemleri iç süreçlerinize entegre etmeniz şirketinizin performansını artırmasına yardımcı olacaktır.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir