İŞ MALİYETİ ve ERP

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

Bir ERP; malzeme, işçilik, ekipman, dış kaynaklı operasyonlar ve ürünü üretmek için doğrudan gerekli olan diğer kaynaklar dahil olmak üzere üretilen bir ürünle ilgili tüm maliyetleri izler. Bir ERP, operasyonunuzun gerçek maliyetlerini ve kar marjlarını derinlemesine incelemenize ve belirlemenize olanak tanıyan ayrıntılı analiz ve raporlama araçlarını da içerecektir.

İş Maliyeti Neden Önemlidir?

Gerçek iş maliyetlerinizi bilmek, özel bir mağazanın anlaması en zor şeylerden biridir. Kullanılan tüm kaynakları hesaba katmak ve mağazaların bir işin onlara tam olarak ne kadara mal olduğunu hesaplamasını zorlaştırıyor. Ancak, iş maliyetlerini iyi bir şekilde ele almadan, bir iş için neyin ücretlendirileceğini bilmek zordur ve bu, kar marjlarını büyük ölçüde etkileyebilir.

Gerçek İş Maliyetinizi Nasıl Öğrenirsiniz?

‍Özel bir üreticinin iş maliyetlerini daha iyi bilmesi ve yönetmesi için en iyi yol, ERP yazılımı kullanmaktır. 

ERP’ler özel imalatçılara tam görünürlük ve bağlanabilirlik sağlamanın yanı sıra imalatçılara mağazalarını daha iyi yönetmek için kullanabilecekleri gerçek zamanlı veriler sağlar. ERP’lerin sağladığı veriler ve bağlanabilirlik, özel imalatçıların iş maliyetlerini hesaplanmasını olanak tanır. Her bir işe harcanan zamanı ve kaynakları daha eksiksiz anlayarak, bir işin gerçekte size ne kadara mal olduğunu anlayabilirsiniz.

Tam entegre bir ERP sistemi, üretim süreci boyunca iş maliyetlerini izlemenizi ve çalışan ücret oranı/iş merkezi oranı başına maliyetlerin tahsisi gibi maliyetler hakkında bilgi toplamasını sağlar. Bir ERP ile, maliyetleri daha iyi anlamak, karlılığınızı ve ayrıca hedef kar ve/veya zarar merkezlerini artırmak için ilk tahmininizi nihai maliyetlerle karşılaştırabilirsiniz.

İş maliyeti için bir ERP sistemi kullanmanın diğer avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Kâr/zarar merkezlerini hedeflemek için ilk tahmininizle karşılaştırarak iş maliyetlerini doğru bir şekilde ölçerek kârlılığı artırın.
  • Standart, ortalama ve fiili ürün maliyetlerini takip edin.
  • Anında iyileştirme yapmak ve karınızı daha iyi tahmin etmek için gerçek zamanlı iş maliyetini kullanın.
  • Fiili ve standart maliyet farklarını hızla belirleyin.
  • Kârlılığı işe, projeye veya sözleşmeye göre analiz edebilme.
  • Ürün numarasına kadar kar/zararı kolayca belirleyin.
  • Tahminlerden veya iş emirlerinden iş maliyeti bütçeleri oluşturun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir