ERP Sistemleri Finansal Yönetimi Nasıl Kolaylaştırır?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

Finansal Yönetim İçin ERP'nin Ana Unsurları Nelerdir?

Finansal yönetime odaklanan ERP, iş POV’sinden kazançlı faydalar sağlayan bir dizi ana unsur ve özellikten yararlanır.

*Kârı İzleyin: ERP mali yönetimi, bir kuruluşun mali sağlığını değerlendirmeye yardımcı olan bir kâr izleyici ile birlikte gelir. Çabayı ve üretilen finansal sonuçları karşılaştırmak için operasyonlarda ve envanterde ortaya çıkan maliyetleri ve kar getirilerini kullanır.

*Hesap Yönetimi: Hesap yönetimi, nakit akışını kontrol etmek için şirket fonlarını yönetmekle ilgilidir. Hesap yönetimi her dakika detayını dikkate alır. Örneğin, şirketin satıcılara ve alacaklılara ne kadar borcu olduğu, ödenecek tutar ve tahsilat tutarı (müşteri ödemeleri, faturalar, nakit ödemeler vb.) sistem üzerinden izlenir ve yönetilir. ERP, gelişmiş otomasyon aracılığıyla hesapların yürütülmesiyle de ilgilenir.

*Defter veya İşlem Yönetimi: Bu özellik, diğer envanter ve müşteri ilişkileri yönetimi modülleri ile entegre olarak sistemdeki tüm işlem akışını halleder. Varlıklar, sermaye hesapları, giderler ve gelir, yükümlülükler vb. ile ilgili tüm temel finansal verileri tek bir yerde toplar. Denetimler, vergi beyannamesi veya herhangi bir anormallik veya dolandırıcılık tespiti sırasında daha yönetilebilir hale getirir. İşlem yönetimi modülü, finansal işlemlerin görünürlüğünü büyütür.

*Vergi Yönetimi: Vergilendirme ayarlarını sistemde depolar ve yönetir, satış ve diğer vergi türlerinin tahsilinde tutarlılık için sistem genelinde vergi denetimi ve raporlama işlevleri sağlar. Tüm sürecin hatasız olmasını sağlayarak sıkıcı olan denetleme, raporlama ve dosyalama görevini basitleştirir.

*Risk Yönetimi: Her işletme belirli bir düzeyde risk içerdiğinden, bu en önemli ERP finansal yönetim özelliklerinden biridir. Ancak akıllı bir sisteme sahip olduğunuzda, herhangi bir mali krizi kontrol edebilir, analiz edebilir, tahmin edebilir ve hatta yönetebilir. Mali konular, güvenlik endişeleri, yasal yükümlülükler, itibar ve uyum risklerinden siyasi felaketlere kadar her şey sistem tarafından dikkate alınmakta ve değerlendirilmektedir.

ERP'nin Finansal Yönetime Faydaları Nelerdir?

Özellikler listesi bize bir ERP finansal yönetim sisteminin neler yapabileceğine dair bir fikir veriyor. Gerçekten birçok avantajı vardır:

-Zaman alan ve tekrarlayan mali görevlerin otomasyonu, iş gücünün üretkenliğini artırır.

-Sistemin tüm yetkili kullanıcıları kurumun mali bilgilerine tam erişime sahip olacaktır.

-ERP yazılımı, finansal işlemlerin mutlak şeffaflığını koruyan gelişmiş bir pano ile birlikte gelir.

-Her işlem ve her bir noktadaki hareketi gerçek zamanlı olarak sistem üzerinden izlenebilir, bu da yine operasyonların şeffaflığını ve bütünlüğünü korur.

-ERP finansal yönetimi, muhasebe ve veri girişinde sıfır hata olmasını sağlar.

-Yazılımın gelişmiş raporlama ve analitiği, uygun bütçelemeye yardımcı olan potansiyel gelir ve maliyet tahminlerini mümkün kılar.

-ERP finansal yönetimi, bulut depolama ile eşleştirilerek kullanıcıların ona her yerden erişmesine olanak tanır

-Hesap yönetim sistemi, yetkili kullanıcıları yaklaşan ödemeler konusunda uyararak gecikme veya kaçırmayı önler.

-Her şey dijital bir platformda gerçekleştiğinden, her belge geri alınabilir ve kağıt izi gibi yanlış yerleştirme riski yoktur.

-Finansal yönetim sistemi, sorunsuz iş süreçlerinin yürütülmesine yardımcı olan diğer ERP modülleri ile entegre edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir